find your why

MIJN WHY:
“Mensen dichter bij zichzelf, elkaar en de natuur brengen. 
zodat we in harmonie van het leven kunnen genieten.”

De Why is je diepste beweegreden, de ware intentie achter alles wat je doet. Het is een innerlijke kompas dat ieder van ons voortbeweegt. Met andere woorden; je persoonlijke missie en kern- waarden. Of je nu een ondernemer, werknemer, leider of team bent. Of dat je zelf op zoek bent naar duidelijkheid en richting voor de volgende stap in je leven of carrière. Je WHY is een constante factor die je die richting geeft en uiteindelijk voldoening en geluk oplevert. Tijdens een workshop of persoonlijke sessie doorlopen we het Find Your Why proces en formuleren we jouw persoonlijke WHY of de WHY van het bedrijf of team

* We hebben toestemming van Simon Sinek en z’n team om hun content te gebruiken. Zo helpen we niet alleen jou, maar ook de Start With Why movement.

Teams & Bedrijven

Het kennen van de bedrijfs-Why geeft een duidelijke richting bij het maken van keuzes die helpen bij het realiseren van de bedrijfsvisie. De Why zorgt ervoor dat je mensen aantrekt die staan waar het bedrijf voor staat. Het is fijn om de Why van elk teamlid te kennen zodat ze zich op een dieper level met elkaar en het bedrijf verbonden voelen.

De Why-basics

Je maakt kennis met de Start With Why-methode en ontdekt welke stappen en activiteiten je helpen bij het vinden van je eigen of gezamenlijke Why. In de korte tijd die we hebben, krijg je handvatten om later zelf aan de slag te gaan met het vinden en formuleren van je Why.

• 1 tot 2 uren
• Prijs en locatie in overleg

Why van het team of bedrijf

Bij deze workshop nemen we de tijd om uitgebreid in te gaan op het vinden en formuleren van de Why. In dit geval gaat het over een gezamenlijke Why van het team of bedrijf. Welke richting gaan jullie op en waar doen jullie het eigenlijk voor? Dat soort vragen komen aan bod.

• 4 tot 5 uren
• Prijs en locatie in overleg

why van alle teamleden

In elk team zitten individuen met ieder een eigen Why. Het is goed om deze te weten van elkaar, dus bij deze workshop gaan we dieper graven om erachter te komen wat de Why van elk teamlid is.

• 5 tot 6 uren
• Prijs en locatie in overleg

Individuen

Het weten van jouw Why geeft je richting bij het maken van keuzes in je leven.
De dingen die je doet, zijn van meer betekenis en dat geeft een voldaan gevoel.

Persoonlijke sessie

Het is ook mogelijk om een 1 op 1 sessie aan te vragen of een sessie met maximaal drie personen. Op deze manier houden we het klein en persoonlijk. In een sessie van twee uren maken we een start met het vinden van je Why. Daarna kun je zelf aan de gang. Bij een langere sessie van vier uren, gaan we samen het hele proces door, om zo sneller bij de Why te komen. Aan het einde van deze sessie heb je een ruwe versie van jouw persoonlijke Why.

• Korte sessie | ±2 uren | €80,- p.p. (excl. reiskosten)
• Uitgebreide sessie | ±4 uren | €155,- p.p. (excl. reiskosten)

Achtergrond info

Hier vind je wat meer info over Start With Why en mijn ervaringen met dit onderwerp.

Mijn ervaring

In 2012 lieten docenten me de TED-talk van Simon Sinek zien over Start With Why. Het zien van deze talk heeft de rest van mijn studie bepaalt. Ik ben er eigenlijk obsessief mee bezig geweest mijn eigen Why te formuleren en alle projecten die ik deed daarop te baseren. De fout die ik maakte tijdens het formuleren van mijn Why, is dat ik veel bezig was met wat anderen er van zouden vinden en dat het vet moest klinken. Na dat te hebben los gelaten en een aantal belangrijke keerpunten in mijn leven heb ik een Why geformuleerd waar ik me goed bij voel. 

“Het is mijn why om mensen dichter bij zichzelf, elkaar en de natuur te brengen zodat we in harmonie kunnen genieten van het leven.”

In de periode van 2014 t/m 2016 heb ik het geluk gehad om samen te mogen werken met Stephen Shedletzky van het Start With Why team. Samen hebben we mijn infografic EDSO in actie gemaakt tot wat ze nu zijn. En in 2016 heb ik Simon Sinek zelf even kunnen spreken tijdens een event in Zwolle.

Een paar hoogtepunten:
• Een 2-daagse teamsessie voor een bedrijf in Italië 
• Simon Sinek ontmoet in Zwolle
• Een dag met Stephen van het Start With Why team doorgebracht in Amsterdam
• Meerdere workshops voor de NHL Stenden Hogeschool
• Workshop op het CMD-fest
• Presentatie/ mini-workshop Leeuwarder uitdaging

Start with why

Start With Why* is een concept dat onder woorden gebracht is door Simon Sinek. Elk bedrijf, elke organisatie en ieder individu handelt op drie levels. Wat we doen, hoe we het doen en waarom we het doen. We weten allemaal wat we doen: de producten die we verkopen, de service die we bieden, het werk dat we doen. Sommigen van ons kunnen duidelijk uitleggen over hoe we doen: de dingen die ons uniek maken ten opzichte van anderen. Maar een paar van ons kunnen duidelijk articuleren waarom we het doen.

Een Why is de reden waarom we iets doen, je diepste intentie, de drijvende kracht achter je werk, je bedrijf en passies.

Het effect van Why:

Als je jouw Why eenmaal kent, zul je duidelijker kunnen articuleren wie je bent, waar je voor staat en wat je diepste intentie is. Je ervaart een duidelijke richting in je leven en kunt keuzes hierop baseren waardoor je uiteindelijk een leven creëert dat je dagelijks inspireert, motiveert en voldoening geeft.

Meer info vind je op de site van Start With Why

* We hebben toestemming van Simon Sinek en z’n team om hun content te gebruiken. Zo helpen we niet alleen jou, maar ook de Start With Why movement.